Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi

Projeyi Paylaşın:

ShareShareShareShareShare

Denizcilik sektörünün ihtiyaç duyduğu kalifiye gemiadamı ihtiyacını karşılama, geleceğin denizcilerini çağın ihtiyaçlarına göre yetiştirme ve Mersin’i denizcilik eğitiminde üst basamaklara taşıma amacıyla hayata geçirilen proje, 2 Temmuz 2008 ve 23 Mart 2010 tarihleri arasında yürütülmüştür.

Proje kapsamında Mersin Deniz Ticaret Odası’nın kendi adını taşıyan tam donanımlı bir denizcilik lisesi inşa edilmiş ve denizciliğe gönül veren gençlere çağdaş, bilimsel ve nitelikli bir denizcilik eğitimi sunmak hedeflenmiştir.

9.175 m² alan üzerine kurulu, bir ana bina ve bir atölye binasından oluşan büyük bir eğitim kompleksi olarak inşa edilen söz konusu Denizcilik Lisesi, 2009-2010 eğitim-öğretim yılında hizmete açılmıştır.

Son teknoloji ile donatılmış 12 atölye ve laboratuvar ile 12 dersliğin bulunduğu lise, Mesleki İş Birliği Protokolü kapsamında pilot okul seçilmesinin ardından merkezi sınav puanına göre öğrenci kabul etmeye başlamıştır.

Denizcilik alanındaki tematik eğitim kurumlarından biri olan ve 90 öğrenci kontenjanı bulunan lisede, Gemi Makine İşletmeciliği ve Güverte İşletme Programları bulunmaktadır.

Mersin Deniz Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sahip olduğu Gemi Makineleri Simülatörü, Köprüüstü Simülatörü, Sıvı Yük Elleçleme Simülatörü, Telsiz Simülatörü ile tam donanımlı Gemi Makineleri Dairesi, Denizde Canlı Kalma Eğitimi İstasyonu, Revir, Yangın Eğitimi Merkezi gibi atölye ve donanımları, uygulamalı eğitimlerde kullanılan iki ayrı eğitim teknesi ile geleceğin denizcilerine nitelikli eğitim fırsatı sunmaktadır.

Söz konusu lisenin ayrıca temizlik ve sağlığa uygunluğunu gösterir ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ unvanları da bulunmaktadır.

Neredeyiz?